Posted on 20/01/2017 · Posted in Uncategorized
Sarajevo preporuka Guardiana za zimski odmor u Evropi

Uske uličice na Baščaršiji, starom dijelu grada, upakovane su dobrim kafićima i pristojnim smještajem.

Hosteli, kao što su Balkan Han, doktorova kuća i Franz Ferdinand iznajmljuju smještaj po krevetu s cijenama od 11 eura i za parove od 32 eura.

Istaknuta je obnovljena gradska vijećnica, remek djelo arhitektonske mašte, kao i Svrzina kuća, dostojanstveni muzej koji nas podsjeća na atmosferu iz 18. stoljeća Sarajevu. Nešto od novijeg, a ne manje izazovno je i tunel muzej, tunelski prolaz koji je sačuvao i održao grad u životu tokom mračnih dana opsade grada.

Za večeru, mjesto Cakum-pakum je svojevrsna legenda gostoljubivosti i dobro naplaćuje punjene palačinke.

Kao što i dolikuje Zimskom olimpijskom domaćinu, Sarajevo nudi skijanje i snowboarding na Bjelašnici, 30 kilometara jugozapadno od grada.

Staza za kvalitetne za skijaške avanture može se naći i jugoistočno, na Jahorini, naveo je britanski list u tekstu koji i ovih dana prenose brojni strani portali.

Među deset vodećih evropskih turističkih destinacija Guardiana su također: Poprad (Slovačka), Baden-Baden i Memmingen (Njemačka), Are-Ostersund (Švedska), Poznan (Poljska), Zagreb (Hrvatska), Tromso (Norveška), Ljubljana (Slovenija) i Sibiu (Rumunija)

klix.ba

About the Author